Gjesteinnlegg - en mann i barnehagen

Gjesteinnlegg skrevet av en ung mann, ansatt i en barnehage!

Jeg kan forstå at foreldre kan føle en vis utrygghet I disse dager når det kommer til mannlige arbeidere I barnehagen. Jeg skjønner at saken som har pågått denne uken svekker tilliten du har til oss. Men den positive siden av saken er at dette faktisk gjelder absolutt ytterst få av oss! Ytterst få som tenker og handler på så grufulle og ondskapsfulle måter som denne mannen har gjort. Ideelt sett, hadde ingen arbeidere i en barnehage tenkt slik, men desverre er et ikke slik.

De fleste av oss BRYR seg om barna deres og vil de bare det beste. Iløpet av det siste året har jeg jobbet på både storbarnsavdeling og småbarnsavdeling, og det jeg merker, er at det ikke skal lang tid før man blir kjent med barna, blir glad i barna og ikke minst, går langt for at barna skal føle seg sett, forstått og ivaretatt på en skikkelig måte.

Nå som det er sagt, er det veldig vanskelig for meg, som har som mål hver dag at barna skal ha det gøy i barnehagen, de skal kjenne en god livskvalitet, og de skal få oppleve glede, at noen i samme jobb som meg kan gjøre det stikk motsatte ved å sitte traumer, mistillit til de voksne og sterkt nedsatt livskvalitet hos uskyldige barn, grunnet egne syke tanker.

Så kan man spørre seg selv, hva er tanken bak dette innlegget? Jo, tanken er at dere som leser skal forstå at de fleste mannlige arbeidere i barnehagen tar ansvaret som er å passe på det kjæreste du har veldig alvorlig, og viser ingenting mindre enn kjærlighet til barna.

Barn går skal igjennom mye fra de begynner i barnehagen til de er ferdig, og barna må kunne føle trygghet i barnehagen for å ha en sjans i for eksempel det sosiale perspektivet av dagen de har, oppgaver som skal gi mestringsfølelse eller hvilken som helst av de andre grunnsteinene barna skal erfare før skoletiden kommer.

Det skal være trygt i barnehagen og som regel er det det, men når saker som dette oppstår, er det viktig å tenke over at det ikke gjelder de fleste, men heller de aller aller færreste. Det betyr ikke at det er greit, men jeg håper det ihvertfall kan gi litt trygghet for dere som har kjent på usikkerhet og paranoia om menn i barnehagen.

Roy Mattson, lærling innenfor barne og ungdomarbeiderfaget

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Lars-Andreas og mamma

Lars-Andreas og mamma

30, Bergen

Mamma til 2 :) Bloggen handler om storebror og lillesøster, hverdagen vår og hva vi driver med. Kopiering og misbruk av mine bilder vil bli politianmeldt. Vil du ha kontakt med meg så send en mail til annegjenssen@hotmail.com leser denne bloggen NÅ

bloglovin online counter

Kategorier

Arkiv

hits