Fra pluss til minus på 9 mnd

Det er vist inn i vinden å ta syns undersøkelse om dagen. Å få time hos optiker er jo nært sagt umulig. Og samtidig skal det jo klaffe med barnevakt. "Vi har ikke ledig før i Mai", "Onsdag om 14 dager er første ledige"..... ja, jeg hører du sier det. Men jeg vil jo ha time nå! Så i dag er dagen. Jeg skal inn å teste synet igjen. 

Når man er gravid går kroppen gjennom mange endringer. Men viste dere det at når man går gravid eller ammer kan synet forandres? Hormonene i kroppen spiller synet ett puss, og det er det mange som merker. For mange normaliserer synet seg igjen etter fødselen eller når man slutter og amme, men ikke for alle.

I starten av 20-årene slet jeg med mye hodepine. Jeg gikk til lege som igjen anbefalte meg å ta en tur til optiker. Jeg bestilte meg en syns undersøkelse og fikk vite at jeg hadde +0,25 og +0,75. Ikke særlig mye, men det var stor bedring på hodepinen. Jeg trengte bare bruke brillene når jeg skulle lese, og jeg ble fort avhengig av å ha med brillene i vesken. 


 

I en alder av 24-år ble jeg gravid for første gang. Ni måneder senere poppet en frisk og rask liten gutt ut. Lang og tynn og helt perfekt. Men noe var gale. Ikke med gutten, men med moren. Igjen meldte hodepinen sin ankomst, synet var uklart og jeg tok kontakt med optiker igjen. Der fikk jeg beskjed om at jeg burde vente med å ta en synstest. Enten til 6 mnd etter fødselen, eller til jeg var ferdig å amme. Etter 7 mnd tok jeg igjen kontakt. Jeg tok en syns undersøkelse, og jeg må si jeg ble rimelig overrasket! Nå hadde jeg ikke lengre +0,25 og +0,75. Jeg hadde plutselig 1 og 1,25. Men ikke pluss, det var faktisk endret seg til minus. Og i følge optikeren var det langt fra unormalt. Så da var det bare å investere i nye briller med det samme. Og for en bedring! Plutselig kunne jeg jo se! 

Så i dag får vi se om synet mitt har endret seg igjen i løpet av de månedene jeg gikk gravid med mini snupp. Jeg føler jeg er begynt å myse mye mer, så jeg blir ikke overrasket om noe har skjedd! Og da kan jeg nok en gang investere i nye briller. Har forresten funnet meg noen utrolig kule i nettbutikken extraoptical.no  og det beste av alt er at der er det salg! #briller #brillefin #extraoptical #mamma #mammablogg

Én kommentar

Emma

14.04.2016 kl.14:30

Elsker bloggen din:)

Skriv en ny kommentar

Lars-Andreas og mamma

Lars-Andreas og mamma

30, Bergen

Mamma til 2 :) Bloggen handler om storebror og lillesøster, hverdagen vår og hva vi driver med. Kopiering og misbruk av mine bilder vil bli politianmeldt. Vil du ha kontakt med meg så send en mail til annegjenssen@hotmail.com leser denne bloggen NÅ

bloglovin online counter

Kategorier

Arkiv

hits