Vannkopper og smitte - farlig i voksen alder

Vannkopper er den mest smittsomme av alle barnesykdommene!

Med den teksten, hentet fra en side på nett, velger jeg å starte dette innlegget. For jeg er usikker på om folk er klar over dette. Spesielt helsepersonalet på bergen legevakt og bergen lyelegesenter.

Like etter nyttår fikk mini i familien vannkopper. Storebror hadde de før jul, så vi håpet jo mini skulle få de også, sånn at vi var ferdig med det. Som sagt som gjort. Det startet med en bak øret, så noen på magen og plutselug var hele jenten full i prikker! I skrittet, mellom rumpeballene, våtlinjen på øyet.... og inne på øyet! Når den kom, da kontaktet vi legevakten i Bergen. De ville ha oss inn til sjekk. Jeg spurte samboeren min, som hadde snakket med legevakten, om vi skulle bruke en annen inngang eller noe siden hun hadde vannkopper. Men det hadde de ikke sagt noe om. Så vi troppet opp på legevakten vi, og henvendte oss i luken. Vi ble skrevet inn, på lik linje som alle andre, og bedt om å sitte oss ned for å vente. Jeg presiserte flere ganger at vannkopper er jo svært smittsomt, spurte om vi virkelig skulle sitte på venterommet med alle de andre. Fikk bare til svar at det var eneste muligheten vi hadde! Så der satt vi da... Meg og mini, hun full i vannkopper og jeg en smule overrasket. Eldre mennesker, små babyer og andre mennesker med nedsatt imunforsvar. De satt der også, sammen med oss.

Men det slutter ikke der! Etter 1 1/2 time kom vi inn til legen. Hun kunne ikke gjøre så mye og ba oss kontakte bergen øyelegesenter dagen etter. Og det gjorde jeg... Men siden dette var en haste henvisning, så måtte vi bare møte opp. Så fikk de ta oss innimellom. Igjen troppet jeg opp på ett venterom, henvendte meg i resepsjonen og ble igjen overrasket. Jada, det måtte jeg sitte sammen med de andre igjen. Igjen presiserte jeg flere ganger hvor smittsomt vannkopper var. Men ble ikke hørt. Og vi ventet og vi ventet.... Og vi ventet litt til. 4 1/2 time satt vi der. Jeg er sikker på at i løpet av de timene var det 50 ulike mennesker innom det venterommet, 75% var eldre og skjøre mennesker som ikke tåler noe særlig. Til slutt fikk jeg nok!! Jeg kjente sinnet i meg. Gikk bort i luken med tårer i øynene og sa at jeg kunne ikke sitte der mer! Min lille jente var syk, full i feber og vannkopper.... og hun var ekstremt smittsom. Da fikk jeg bare beskjed om at sånn var det det fungerte der. De viste ikke når de kunne ta meg inn, derfor måtte jeg sitte der til en plutselig ble ledig, men det ble en eller annen gang i løpet av åpningstiden. Da gikk jeg!!

Jeg har ofte tenkt på dette. Har ikke helsepersonell noe som helst kunnskap om vannkopper og smitte? Kunnskap om hvor farlig det kan være å få i voksen alder?

Bergen legevakt bør skaffe seg ett "smitterom" der de som har svært smittsomme sykdommer kan vente på tur. Bergen øyelegesenter (opplever nok ikke dette så ofte) burde kunne gjøre en forskjell de få gangene dette skjer og la pasienter med smitte slippe å vente, eller ha ett lukket rom å vente på.

Hvor mangen som ble smittet i løpet av disse to dagene aner jeg ikke, og ble noen smittet så beklager jeg på det sterkeste! Men jeg var lydhør og gjorde som jeg fikk beskjed om... Og jeg prøvde, det gjorde jeg virkelig :(

Grunnen til at jeg velger å skrive om dette nå er Denne Artikkelen! Jeg kunne ikke vært mer enig.

Les mer om vannkopper og smitte HER !

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Lars-Andreas og mamma

Lars-Andreas og mamma

30, Bergen

Mamma til 2 :) Bloggen handler om storebror og lillesøster, hverdagen vår og hva vi driver med. Kopiering og misbruk av mine bilder vil bli politianmeldt. Vil du ha kontakt med meg så send en mail til annegjenssen@hotmail.com leser denne bloggen NÅ

bloglovin online counter

Kategorier

Arkiv

hits