Det kunne gått gale!

Kjære foreldre. Om du er småbarns mamma/pappa eller tennåringsmamma/pappa så er dette til deg. I går kunne det gått galt, veldig galt!

I går var det endelig kommet snø i Bergen igjen. Alt var hvitt og det var virkelig vinterstemning i byen. Men det var mildt, så snøen var tung og våt.

Jeg kom kjørende på hovedveien. Mini og jeg skulle en tur på IKEA for å slå ihjel litt tid før ett legebesøk. Vi tok av motorveien der vi hadde kjørt i 80 km/t og inn på en sidevei med 50 grense. Det var en del trfikk på denne tiden. Jeg sitter og lytter til P5 bergen og nynner på en sang. Mini sover!

Plutselig kvepper jeg til. Det smeller i frontruten på bil. En stor snøball av tung våt snø treffer ruten. Jeg kvepper og er på vei over i motsatt kjørefelt. Mine våkner i ett skrik, tydelig skremt. Jeg får hentet meg inn igjen og kjører til nærmeste sted jeg kan stoppe. Jeg måtte få min egen puls ned samtidig som mini måtte trøstes.

Dette kunne gått riktig ille! Den elle de som nå sto en eller annen plass og godtet seg fordi de fikk en fulltreffer, de skjønte nok ikke konsekvensene av en slik handling. Heldig vis kom det ingen bil i motsatt kjørefelt, heldig vis var det ingen stein i denne snøballen og heldig vis tålte frontruten min den tunge, våte snøballen. Hadde noe skjedd kunne det fått fatale følger for en mor og ett barn. Bare fordi noen skulle ha det litt "gøy"!

Så kjære foreldre! Snakk med barna deres. Fortell dem hva som kan skje! At å kaste snøball på en bil i fart ikke er en lek! Barn lærer ikke før de blir fortalt om det, eller erfarer det selv. Så snakk sammen før lek blir til alvor!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Lars-Andreas og mamma

Lars-Andreas og mamma

30, Bergen

Mamma til 2 :) Bloggen handler om storebror og lillesøster, hverdagen vår og hva vi driver med. Kopiering og misbruk av mine bilder vil bli politianmeldt. Vil du ha kontakt med meg så send en mail til annegjenssen@hotmail.com leser denne bloggen NÅ

bloglovin online counter

Kategorier

Arkiv

hits