Sunnere lørdagskos!

Jeg elsker sjokolade! Sjokolade som smelter på tungen. NAM NAM!

Men sjokolade er ikke sunt. I en 200g sjokoladeplate er det rundt 1110 kalorier. For å forbrenne disse kaloriene må du gå i 300 minutter, eller jogge i 103,7 minutter. I tillegg kommer jo alle de andre kaloriene du koser deg med i løpet av en helg. Og jeg tror ikke det er mange som mandag ettermiddag begir seg ut på en 5 timer lang gåtur for å forbrenne helgens kos. (Mer om dette kan du lese HER)

Så derfor er det lurere å gå for ett sunnere alternativ!

En god kollega av meg introduserte meg for ett mye sunnere alternativ! Nemlig sjokolade med høyt kakao innhold.

Sjokolade med høyt kakao innhold smaker i seg selv ikke særlig godt. Det har en sterk og stram smak. Jeg har aldri likt det, så var veldig skeptisk når min kollega kom med dette. Men i stede for å bare spise sjokoladen, så kan man også spise noe i tillegg. Og som tillegg viste hun meg tørket mango. Den lille nøttefabrikken selger poser med tørket mango i de fleste dagligvarer, så det er lett å få tak i.

Og sammen smaker dette fantastisk godt. Den blandingen av kakao, og den søte mangoen gjør at det er ett supert alternativ til vanlig melkesjokolade.

I 100 gram med 70% kakao (som jeg har gått for) er det 600 kalorier. I 100 gram med tørket mango er det 354 kalorier. Og det positive med mørk sjokolade, er at du går mye fortere "lei" det. Du blir fortere mettet og orker ikke spise like mye som du gjør med en vanlig melkesjokolade.

Så dette er noe jeg annbefaler alle! Da kan du kose deg med litt bedre samvittighet!

 

Én kommentar

Iselin Renée

01.02.2014 kl.13:05

Det så godt ut :)

Skriv en ny kommentar

Lars-Andreas og mamma

Lars-Andreas og mamma

30, Bergen

Mamma til 2 :) Bloggen handler om storebror og lillesøster, hverdagen vår og hva vi driver med. Kopiering og misbruk av mine bilder vil bli politianmeldt. Vil du ha kontakt med meg så send en mail til annegjenssen@hotmail.com leser denne bloggen NÅ

bloglovin online counter

Kategorier

Arkiv

hits