Krupp og forskjølelse

Stakkars lille gutten min. Han sliter så med tett nese og krupp lignende hoste om dagen. Nettene blir lange og søvnløse og det går i ett med hosting. Dette er noe Lars-andreas har slitt med siden han var liten. Vi har vært hos legen x antall ganger med dette, men det er ikke noe å gjøre. Ventoline og flutide er testet uten hell. Så det er ikke akkurat få netter jeg har tilbragt utendørs med en liten gutt godt innpakket i dynen.

Falsk krupp (akutt laryngitt) er en sykdom som rammer små barn og kan gi heshet, bjeffende hoste og pustebesvær. Sykdommen er som regel ufarlig, men kan oppleves svært dramatisk og skremmende for både barn og foreldre.  Enkle tiltak kan redusere plagene ved falsk krupp, men ved alvorlig eller vedvarende pustebesvær må lege kontaktes for behandling.  

Falsk krupp opptrer som regel i forbindelse med en virusinfeksjon i luftveiene. Infeksjonen gjør at slimhinnene rundt strupehodet og stemmebåndene hovner opp. Hos små barn er passasjen i halsen trangere enn hos voksne, og hevelsen kan derfor gi tung pust og den typiske bjeffende hosten. Denne tilstanden kalles falsk krupp.

Så etter nok en søvnløs natt i natt, tok jeg en tur til legen. Og som forventet så var det ikke så mye å gjøre. Jeg fikk en resept på cosylan, men dette hjelper sjeldent og ikke er jeg noe glad i det heller.

Så det er desverre ikke så mye å gjøre med denne falske kruppen, bortsett fra å følge de rådene som leger og helsevesen gir. Rådene kan jeg, og har prøvd i hytt og gevær!

  • Ta barnet opp av sengen, og la det sitte oppreist på fanget til en voksen
  • Opptre på en trygg og rolig måte slik at barnet ikke blir skremt, det kan forverre anfallet
  • Å puste inn kald luft reduserer hevelsen, og har ofte god effekt. Ta barnet med utendørs eller stå foran et åpent vindu, kjøleskap, fryser  eller lignende (sørg for at barnet ikke fryser!)
  • Gi noe kaldt å drikke 

Så nå er det bare og vente. Ny natt og nye muligheter. Foreløbig hoster han som bare det stakkars....

 

Én kommentar

Rune

30.10.2013 kl.19:52

Stakkars liten. Var ikke få netter med Stian på armen

Skriv en ny kommentar

Lars-Andreas og mamma

Lars-Andreas og mamma

30, Bergen

Mamma til 2 :) Bloggen handler om storebror og lillesøster, hverdagen vår og hva vi driver med. Kopiering og misbruk av mine bilder vil bli politianmeldt. Vil du ha kontakt med meg så send en mail til annegjenssen@hotmail.com leser denne bloggen NÅ

bloglovin online counter

Kategorier

Arkiv

hits