Å trekke en visdomstann - er det vondt det?

 

Blode pumper raskt gjennom årene. Lukten av tannlege smyger seg inn gjennom neseborene. Hjertet er på vei langt opp i halsen.

"Bar kom inn du. Opp den trappen." sier den grønnkledde, unge damen. Jeg svelger, legger fra meg se og hør som jeg har bladd i de siste 5 minuttene. Reiser meg sakte opp fra stolen og går gjennom døren. Føttene føles usedvanlig tung opp den lille trappen akkurat i dag. En ny ung dame ber meg sette med i tannlegestolen. Pusten min føles som om jeg nettopp har løpt marathon.

Når kroppen min lander i tannlegestolen er en av de unge damene rask med å knytte ett slevesmikke fra en annen verden rundt halsen på meg. Hun spør om hun skal lukke opp vinduet, men jeg takker pent nei. Jeg er nok skjelven, om ikke kulden skulle kommet og tatt meg også.

Så hører jeg en hyggelig, mørk stemme som sier: "Da var det visdomstannen som skulle trekkes?!". Det er tannlegen min, Jostein. Jeg forteller han at jeg er en smule nervøs, og håper han skal fortelle meg at tannen ikke skal trekkes alike vel. Men neida. Han ser på røntgenbildene, spør aller de vanlige spørsmålene om medisiner og graviditet. Og jeg svarer som vanlig nei, nei og nei. Så finner han frem den store bedøvelsessprøyten og ber meg gape. Jeg gaper alt jeg kan, og han sprøyter inn bedøvelse forskjellige steder i munnen min. Så venter vi noen minutter. Tannlegen spør om jeg snart tror våren kommer. "Jeg håper da det" svarer jeg med en rimelig annpusten og skjelven stemme. Så ber han meg åpne munnen igjen. Han finner frem ett verktøy jeg aldri har sett maken til. Så begynner han og grave. Jeg puster med magen. Igjen føler jeg at jeg akkurat har passert målstreken etter endt marathon. Jeg er kvalm.... plutselig putter tannlegen en bomullsdott i munnen min. "Tygg på denne, nå er tannen ute" sier han.

Fra jeg satte meg i stolen, til tannen var ute, tok det ca 5-6 minutter. Og ikke kjente jeg noe smerte heller. Det var jo ikke så ille som jeg hadde trodd. Så nå ligger jeg her på sofaen hjemme, med en bomullsdott i munnen og en visdomstann fattigere. Jeg har fått med meg noe ibux jeg skulle ta om noen timer. Så får vi håpe jeg klarer å spise noe i løpet av kvelden.

 

 

 

Q:Har du trukket en visdomstann?

Stikkord:

3 kommentarer

lilleskattekiste

16.04.2013 kl.16:01

Jeg har trukket begge tennene nede (måtte opereres ut) og jeg har vært kjempe dårlig etter det (vil ikke skremme deg altså), den første gangen ekstrem dårlig, da ringte vi nesten etter ambulansen, ihvertfall min kjære, men jeg ville ikke at han skulle ringe.... Jeg vet ikke hva som skjedde egentlig, men tok bussen hjem og rakk akkurat å komme inn døra så ble jeg dårlig. Tok smertestillende og så begynte hele torturen... Kastet opp hvert 5. min i 12 timer, skikkelig dehydrert, klarte ikke å gjøre noenting, satt eller lå ved siden av doen hele natten. Da var jeg virkelig dårlig altså... Etter det kunne jeg ikke ta noen tabletter lenger, siden ikke jeg ville kaste opp mer og så måtte jeg klare meg med smertene. Var sykemeldt i en uke, kunne nesten ikke spise noe, bortsett fra suppe... Andre gangen var litt bedre, men jeg var selvfølgelig så redd at jeg skulle bli så dårlig igjen. Var sykemeldt i en uke der og, men kastet ikke opp ihvertfall... Jeg håper ikke at jeg må trekke de andre to som er oppe. Tanken er bare helt fryktelig. Ønsker deg fortsatt god bedring selv om det virket slikt at det gikk ganske greit med deg :-). Heldig deg!

Christine

16.04.2013 kl.16:30

Jeg har trukket begge visdomstenne oppe, og selve trekkingen av tennene gjorde jo ikke noe vondt! Men personlig så synes jeg bedøvelsessprøytene var helt forferdelige (har litt sprøyteskrekk) både vonde og forferdelig skumle.. Haha! Men det er jo over ganske fort!

Jeg hadde en del vondt dagene etterpå også og ble litt smådårlig husker jeg, men det er jo individuelt.

Skulle egentlig tilbake en stund senere og ta de to visdomstennene nede. Men da måtte jeg også ha operert de ut. Jeg turte aldri å møte opp til den timen!!! Haha!!

Marianne

17.04.2013 kl.09:23

Har trukket en og opperert ut tre.

Jeg syns han som prøvde å trekke tanna mi men som fant ut at den satt for godt så han måtte dele den, var grusomt. To av tennene hadde betennelse så der var det nesten bedre å få masse smerte i to dager enn å ha konstant smerte og ikke kunne spise i en uke til. :P

Men selve fjerningen av tanna var ikke ille. Du kjenner det etterpå også men ikke så ille at det gjorde meg noe. Jeg er ikke allergisk mot bedøvelsen eller smertestillende, men ble litt svimmel etter å ha trukket den ene.

Du klarer det nok fint. Vi har fått barn så klarer vi nok ei visdomstann eller to. ;) Bare husk at du bør spise på andre siden, for du vil IKKE ha matrester i åpent sår.

Skriv en ny kommentar

Lars-Andreas og mamma

Lars-Andreas og mamma

30, Bergen

Mamma til 2 :) Bloggen handler om storebror og lillesøster, hverdagen vår og hva vi driver med. Kopiering og misbruk av mine bilder vil bli politianmeldt. Vil du ha kontakt med meg så send en mail til annegjenssen@hotmail.com leser denne bloggen NÅ

bloglovin online counter

Kategorier

Arkiv

hits