For en natt - falsk krupp?

To netter på rad nå har Lars-andreas hostet noe voldsomt. Ikke gøy for verken meg eller han. I går på dagtid hostet han innimellom, men verst når han sov i vognen sin.

I natt så var hosten så mye verre enn i går. Var akkurat som han bjeffet der han lå. Han hostet så han brakk seg og ingen av oss fikk sove. Jeg søkte litt på nettet og fant ut at dette kunne være astma eller falsk krupp.

Falsk krupp (akutt laryngitt) er en sykdom som rammer små barn og kan gi heshet, bjeffende hoste og pustebesvær. Sykdommen er som regel ufarlig, men kan oppleves svært dramatisk og skremmende for både barn og foreldre.

Han hadde vel ikke så mye pustebesvær, men hadde denne bjeffende hosten og var skikkelig hes. Tett neste hadde han også. Klokken 4 orket jeg ikke høre mer på denne hosten, og tok han opp. Han hostet og hostet stakkars. Gikk litt rundt med han, litt bortom et åpent vindu... Klokken 5 fant jeg ut at jeg ville sove inne hos han. Heldig vis har vi en sovestol der, så slo denne ut og la meg ned. Han hostet en liten stund til før vi begge sluknet! Klokken 7 var han våken igjen og klar for morning. Han hoster ikke like mye nå, men når han hoster har han den ekle, bjeffende hosten. Og jeg hører det surkler i halsen/brystet.

Har fått legetime klokken 13:50, så da håper jeg de finner ut av noe.

Q: Har du vært borti falsk krupp før?

8 kommentarer

Martha Dorthea

26.10.2011 kl.09:16

Så ekkelt =/ Håp han bi bedre å at det ikke e falsk krupp! klæm

Angelo

26.10.2011 kl.09:17

Jeg har vært borti det ja, du får sikkert effedrin det hjelper veldig på denne hosten.

Lykke til <3

Lui

26.10.2011 kl.09:22

uff...sønnen min har vært veldig plaget med falsk krupp!

Vi sitter alltid ute i en times tid,hjelper ikke det så får vi komme ned på legevakta,da får han adrenalin,funker kjempe bra! Er alltid værst den første natta.... Blir han veldig plaget kan dere kjøpe luftfukter som står på rommet hans,det skal også hjelpe :) Masse goood bedring :)
Huffda.. Milio hoster litt han også. Virker nesten som det er en form for hypokonderhoste om du forstår. Vanlig forsiktig hoste liksom. Det gjør han en del av på dagen men ikke om natten. Noen ganger er han litt mere hes enn andre dager..

Silje

26.10.2011 kl.09:50

Stakkars Lars-Andreas :( Det høres ut som falsk krupp ja, Malin hadde det da hun var 3 måneder (og så gikk det over til bronkiolitt..). Masse god bedring til lillegutt <3 :)

guttenesmamma

26.10.2011 kl.10:49

ved falsk krupp bør du ta han opp, gå og titte litt oppi fryseren så han får pustet kald luft - eventuelt pakke han inn i en dyne og sette dere ut en stund.. om det ikke roer seg bør legevakten tilkalles.. god bedring, håper det er bedre til natten :)

Katrine Isabell

26.10.2011 kl.11:58

Æsj det høres ut som falsk krupp ja. Dennis Chrisander hadde det 4 ganger forrige vinter og har hatt det en gang denne sesongen. Han er veldig plaget når han har det,men nå sist hadde han for første gang ikke pustebesvær.

Kald luft hjelper veldig om man har falsk krupp.

Masse god bedring til gutten din:) Håper det går fort over og at dere får en bedre natt:)

Lars-Andreas og mamma

26.10.2011 kl.14:45

guttenesmamma: Takk for mange gode tips :)

Skriv en ny kommentar

Lars-Andreas og mamma

Lars-Andreas og mamma

30, Bergen

Mamma til 2 :) Bloggen handler om storebror og lillesøster, hverdagen vår og hva vi driver med. Kopiering og misbruk av mine bilder vil bli politianmeldt. Vil du ha kontakt med meg så send en mail til annegjenssen@hotmail.com leser denne bloggen NÅ

bloglovin online counter

Kategorier

Arkiv

hits